- 375 g 70-85%-os étcsokoládé
- 375 g vaj
- 6 db tojás
- 50 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 225 g liszt
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A 6 tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Ez idő alatt a csokit a vajjal a mikróban felolvasztjuk.
A tojásos keveréket összeöntjük az olvadt vajas-csokis masszával.
Hozzákeverjük a lisztet, majd kidolgozzuk csomómentes állapotig.
A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe (25x35 cm nagyságú, 6cm magas) öntjük, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a teteje jellegzetesen megkérgesedett és elkezd repedezni.
Vanília fagylalttal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.