felvitel dátuma: 2011-06-02 05:13:14
mai nézettség: 1
nézettség: 2643
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók
175 g finomliszt
275 g étcsokoládé (70%-os)
80 g fehércsoki (nagyobb darabokra törve)
80 g feldarabolt, pirított mandula
275 g vaj
1 teáskanál sütőpor
4 tojás (enyhén felverve)
1 csomag vaníliás cukor
325 g kristálycukor
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítem 170 fokra. Egy hőálló üvegtálat vagy tepsit kivajazok.
2. Az étcsokit és a vajat egy nagy tálba teszem, és vízfördő felé helyezve addig kevergetem, amíg teljesen folyékony masszát kapok.
3. Ha kész, leveszem a vízfürdőről, majd belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, és óvatosan beledolgozom a tojásokat is. Végül hozzákeverem a sütőporos lisztet, a nagyobb darabokra tördelt csokit és a mandulát.
4. Az egész masszát a kivajazott tepsibe öntöm, és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőröm, mielőtt kiveszem. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a belseje még kissé képlékeny, folyós állagú.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.