45 dkg brokkoli
10 dkg füstölt tarja
25 dkg csirkemellfilé
1 fej lila hagyma
2 ek. oliva olaj
2 ek. szójaszósz
csipet őrölt bors
só
2 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citromlé
20 dkg Soós Premio Duro Spagetti
A csirkehúst és a füstölt tarját csíkokra vágjuk. Egy tálba külön beletesszük a mellcsíkokat, és meglocsoljuk a szójaszósszal, rányomjuk a fokhagymát, meglocsoljuk a citromlével. Jól összeforgatjuk, majd hagyjuk állni egy húsz percet. Közben a lila hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk a serpenyőben vagy a wokban. Hozzátesszük a csirkehúst, jól átforgatjuk, majd amikor már kifehéredett, jöhet hozzá a füstölt tarjakocka is.Megszórjuk őrölt borssal. Szépen megsütjük, majd rátesszük a brokkolirózsákat, kortynyi vizet öntünk alá. Lefedjük egy fedővel vagy fóliával, és hagyjuk megpárolódni. Nem kell teljesen puhának lennie. Közben egy lábosban vizet forralunk sóval és olajjal, majd a szokásos módon kicsit roppanósra kifőzzük benne a makarónit. Lecsepegtetjük, tálra tesszük és a tetejére halmozzuk az időközben fedő nélkül lesütött brokkolis keveréket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.