1 kg Brokkoli
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
20 dkg rizs
1 húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1,5 dl tej
20 dkg sajt reszelve
fél dl olaj
1 tk só,
1 kk őrölt bors
1 tk piros paprika
1 kk kömény őrölt
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . A húst a rizzsel összekeverjük. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett brokkoliból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét brokkolit . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső brokkoli sor tetejére a közben elkészített vajban megdinsztelt liszttel ,majd tejjel besűrített besamell mártást öntjük rá., és ennek tetejére a reszelt sajtot szórjuk ,ezután előmelegített sütőben készre sütjük.,25 perc alatt finom ropogósra sül .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.