50 dkg Penne tészta,
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
4 db kemping sajt natúr,
50 dkg mélyhűtött brokkoli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
25 dkg vaj,
25 dkg parmezán sajt
olívaolaj,
só,
1 csokor friss bazsalikomlevél,
1 ág friss rozmaring,
darált bors
Forrósítsunk fel egy nagy lábasban fele mennyiségű olívaolajat, és fele mennyiségű vajat, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük hozzá a rozmaringlevelet majd pároljuk pár percig. Öntsük rá a felkockázott hámozott paradicsom konzervet, sózzuk, fűszerezzük darált borssal és friss bazsalikomlevéllel. Kis lángon főzzük öt-hat percig.
A tésztát főzzük ki sós vízben a rózsáira szedett brokkolival együtt. Vigyázzunk csak körülbelül nyolc percig főzzük, hogy a tészta ne főjön meg túlságosan. Ha elkészült szűrjük le.
Kenjünk ki vajjal egy nagy tűzálló sütőedényt, majd tegyük bele a brokkolis tésztát. Kanalazzunk rá a paradicsomszószt, és jól keverjük össze. tetejére osszuk szét a krémsajtot, majd tegyük forró sütőbe, és közepes hőmérsékleten, kb 150 fokon süssük 25-30 percig.
Ha elkészült tálaljuk ki tányérokra, tetejét frissen lereszelt parmezán sajttal szórjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.