Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Brokkolis penna

felvitel dátuma: 2014-02-09 13:43:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1425
részletes recept
Brokkolis penna
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg Penne tészta,
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
4 db kemping sajt natúr,
50 dkg mélyhűtött brokkoli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
25 dkg vaj,
25 dkg parmezán sajt
olívaolaj,
,
1 csokor friss bazsalikomlevél,
1 ág friss rozmaring,
darált bors

 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy nagy lábasban fele mennyiségű olívaolajat, és fele mennyiségű vajat, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Tegyük hozzá a rozmaringlevelet majd pároljuk pár percig. Öntsük a felkockázott hámozott paradicsom konzervet, sózzuk, fűszerezzük darált borssal és friss bazsalikomlevéllel. Kis lángon főzzük öt-hat percig.

A tésztát főzzük ki sós vízben a rózsáira szedett brokkolival együtt. Vigyázzunk csak körülbelül nyolc percig főzzük, hogy a tészta ne főjön meg túlságosan. Ha elkészült szűrjük le.
Kenjünk ki vajjal egy nagy tűzálló sütőedényt, majd tegyük bele a brokkolis tésztát. Kanalazzunk a paradicsomszószt, és jól keverjük össze. tetejére osszuk szét a krémsajtot, majd tegyük forró sütőbe, és közepes hőmérsékleten, kb 150 fokon süssük 25-30 percig.

Ha elkészült tálaljuk ki tányérokra, tetejét frissen lereszelt parmezán sajttal szórjuk

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*