Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
60 dkg új burgonya
fél cs. petrezselyem zöldje
só, víz ízlés szerint
friss saláta keverék a díszítéshez
Töltelék:
50 dkg marha darált hús
25 dkg sertés füstölt hús ( főtt )
1 cs petrezselyem
2 db tojás
fél citrom reszelt héja
1 fej brokkoli
bors, só, fűszerkeverék pár csipetnyi ízlés szerint
A tésztát összegyúrjuk kevés vízzel.
Teflon bevonatú edénybe belesimítjuk, úgy hogy 1/3 rész a két szélén lelógjon.
A főtt, füstölt húst kockára vágjuk és hozzákeverjük a darált marhahúshoz, tojáshoz, reszelt citromhéjhoz, apróra vágott petrezyem zöldjéhez, majd sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit 2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és leszárítjuk, majd a töltelékbe nyomkodjuk.
Ráhajtjuk a két széléről a tésztát, megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz távozni tudjon sütéskor.
Tetejét felvert tojással megkenjük.
Sütőtől függően kb. 2 órát sütjük 170 C fokon., majd pihentetjük, és a tepsi formából kifordítjuk.
Petrezselyem zöldjében forgatott sült burgonyával, saláta keverékkel díszítve tálaljuk.
Egy pohár száraz vörösborral öblítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.