Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Brokkolis húskenyér

felvitel dátuma: 2013-06-30 17:15:12       mai nézettség: 1       nézettség: 4308
részletes recept
Brokkolis húskenyér
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
60 dkg új burgonya
fél cs. petrezselyem zöldje
, víz ízlés szerint
friss saláta keverék a díszítéshez

Töltelék:

50 dkg marha darált hús
25 dkg sertés füstölt hús ( főtt )
1 cs petrezselyem
2 db tojás
fél citrom reszelt héja
1 fej brokkoli
bors, só, fűszerkeverék pár csipetnyi ízlés szerint

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk kevés vízzel.
Teflon bevonatú edénybe belesimítjuk, úgy hogy 1/3 rész a két szélén lelógjon.
A főtt, füstölt húst kockára vágjuk és hozzákeverjük a darált marhahúshoz, tojáshoz, reszelt citromhéjhoz, apróra vágott petrezyem zöldjéhez, majd  sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit 2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és leszárítjuk, majd a töltelékbe nyomkodjuk.
Ráhajtjuk a két széléről a tésztát, megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz távozni tudjon sütéskor.
Tetejét felvert tojással megkenjük.

Sütőtől függően kb. 2 órát sütjük 170 C fokon., majd pihentetjük, és a tepsi formából kifordítjuk.

Petrezselyem zöldjében forgatott sült burgonyával, saláta keverékkel díszítve tálaljuk.
Egy pohár száraz vörösborral öblítjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*