Nagyon jól jött nekem ez az összeállítás, (egy hétre húsmentesen kell étkeznem)különben is minden összetevője szerethető!
1 cs Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
50 dkg brokkoli
20 dkg szegfűgomba
4 db tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
pár csipetnyi bazsalikom ( szárított is lehet )
só, bors ízlés szerint
Toldi fűszereket használtunk.
Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük és a kivajazott pite sütőformára helyezzük.
Körbe vágjuk, majd a leeső részekből peremet készítünk.
Villával megszurkáljuk és alufóliát helyezünk rá és megszórjuk száraz babbal, vagy rizs is lehet. ( vakon sütés, illetve elősütés ).
10 percig sütjük előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát és a babot, és még 5 percig sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós forrásban lévő vízben 3 percig főzzük.
A brokkolit lecsurgatjuk és a kehelybe helyezzük.
Rátesszük a szegfűgombát és meghintjük bazsalikommal.
( Közben a gombát megmossuk, a tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. )
Az összekevert gombás keveréket ( tojásos, tejfölös ) ráöntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 c fokos előmelegített sütőben 30-40 percig készre sütjük.
( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.