Szeretem:) Jól néz ki!
4 db csirkemell filé
1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
só
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
A besamel mártáshoz:
1/2 l tej
10 dkg vaj vagy margarin
3 ek. finom liszt
ételízesítő
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
A tetejére:
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk.Kevés olajon fehéredésig sütjük.
A brokkolit gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítés:A vajat /vagy margarint /felolvasztjuk,beletesszük a lisztet és 2-3 percet pirítjuk majd fejöntjük forró tejjel .Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük.Ízesítjük ételízesítővel,borssal és szerecsendióval.A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd mindegyikre teszünk a brokkoliból.Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.