50 dkg brokkoli
1 fej voroshagyma
1 fej lilahagyma
2 szelet szalonna (opcionális)
olaj
húsleveskocka
1 dl tejszín
10 dkg gouda sajt
só
orolt bors
http://www.toldifuszer.hu/
A brokkolit rózsáira szedjuk, megmossuk és felszeleteljuk. A hagymákat apró kockákra vágjuk és olajban uvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt szalonnát, majd a brokkolit is, amit rovid ideig párolunk még. 1 liter vízzel felontjuk, majd amikor forr a víz, beledobjuk a húsleveskockát (2 darabot tettem bele) és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig fozzuk. A sajtot durvára reszeljuk. A levest mixerrel is lehet pépesíteni, aki nem szereti a nagy zoldségdarabokat benne. Sózzuk, borsozzuk. Beletehetjuk a 10 dkg reszelt sajtot is a levesbe és olvadni hagyjuk vagy egy tányérba merve a levest a maradék sajttal megszórjuk.
Pirított kenyeret vagy krumplis pogácsát tálalhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.