Fincsi ez a ropadékos leveske, nagyon tetszik!
2 közepes fej brokkoli
2,5 dl főzőtejszín
2 geretd fokhagyma
1 húsleves kocka,vagy 0,5 l húsleveslé+víz
só,fehérbors ízlés szerint
A brokkolit felaprítom(én a zsengébb szárából is vágok bele),a fokhagymát egészben belerakom,felöntöm annyi vízze,amennyi ellepi.
Beleteszem a húsleves kockát,majd jó puhára főzöm.
Ha húslevessel készítem,a leveskocka nem kell.
Mikor megfőtt,a tűzről levéve botmixerrel péppé zúzom,belekeverem a tejszínt.
Ha nagyon sűrű még öntök hozzá vizet.
Tűzre visszatéve borsozom,ha kell még sózom,majd főzöm még pár percig,közben gyakran kevergetem,le ne ragadjon.
A kenyeret,vagy zsömlét felkockázom,egy tepsire terítem és forró sütőben pár perc alatt enyhén megpirítom.
Figyeljünk rá,mert hamar megéghet!
Ez a leves a lányom kedvence,ő reszeltsajtal és a ropadékkal szereti.
A lányom kisebb korában ropadéknak hívta a kenyérkockát. J
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.