Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Broccoli krémleves

felvitel dátuma: 2011-02-07 19:20:03       mai nézettség: 1       nézettség: 6393
részletes recept
Broccoli krémleves
Hozzávalók 4 személyre:

só: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
fehér bors: csipetnyi
liszt: 10 dkg
szerecsendió: csipetnyi
cukor: 2 evőkanál
tejszín: 2 dl
brokkoli: 40 dkg
zsemlekocka: 2 db zsemle
zsír: 1 evőkanál

 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A megmosott és feldarabolt brokkolit feltesszük 2 l vízben főni. Levét ízesítjük cukorral, sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Míg ez fő, a vékony rántást (vaj, liszt) elkészítjük, és félretesszük.
A megfőtt brokkolit a lével együtt átpaszírozzuk, és a vajas rántásra öntjük. Felforraljuk és ízesítjük, ha még kell. Forrponton beletesszük a tejszínt, és elzárjuk a tűzet.
Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Pirított zsemle kocka:
Két zsemlét előbb szeletekre, majd csíkokra és végül kockákra vágunk.
A zsírt megforrósítjuk, és a zsemlekockákat beleforgatjuk, majd folyamatosan keverjük amíg rózsaszínű nem lesz.
Píríthatjuk még zsír nélkül is a sütőben gyakori forgatás, keverés közben. 

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 tobaine 2011 február 24

biztos finom lehet,ezt fogom hétvégén megcsinálni

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*