biztos finom lehet,ezt fogom hétvégén megcsinálni
só: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
fehér bors: csipetnyi
liszt: 10 dkg
szerecsendió: csipetnyi
cukor: 2 evőkanál
tejszín: 2 dl
brokkoli: 40 dkg
zsemlekocka: 2 db zsemle
zsír: 1 evőkanál
A megmosott és feldarabolt brokkolit feltesszük 2 l vízben főni. Levét ízesítjük cukorral, sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Míg ez fő, a vékony rántást (vaj, liszt) elkészítjük, és félretesszük.
A megfőtt brokkolit a lével együtt átpaszírozzuk, és a vajas rántásra öntjük. Felforraljuk és ízesítjük, ha még kell. Forrponton beletesszük a tejszínt, és elzárjuk a tűzet.
Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá.
Pirított zsemle kocka:
Két zsemlét előbb szeletekre, majd csíkokra és végül kockákra vágunk.
A zsírt megforrósítjuk, és a zsemlekockákat beleforgatjuk, majd folyamatosan keverjük amíg rózsaszínű nem lesz.
Píríthatjuk még zsír nélkül is a sütőben gyakori forgatás, keverés közben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.