+10* ügyes vagy
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sutopor
20 dkg finomliszt
valamint 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl Hulala (habtejszín)
2 ek orolt kávépor
csokireszelék a hab tetejére
A tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverjuk, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjuk hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sutopapírt rakunk, az oldalát kikenjuk vajjal. Ezután beleontjuk a masszát. Elomelegített sutoben 200 fokon 18 perc alatt megsutjuk. (Tupróba!) Sutés után kivesszuk tepsibol a piskótát, lehúzzuk aljáról a sutopapírt, és hagyjuk kihulni. Majd visszatesszuk a piskótát a tepsibe.
Kozben elkészítjuk a krémet: (5 literes edényben keverhetjuk, hogy elférjen kényelmesen minden benne!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverunk 1 dl vízzel/tejjel + 5 dkg cukorral csomómentesre! Majd 5 dl forró vízbe/tejbe beleontjuk a kikevert pudingot, és folytonos keverés mellett surure fozzuk. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verunk. Lassú tuzon hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig fozzuk. Majd forrón rákenjuk a tepsiben lévo piskótára, és egyenesre simítjuk.
5 dl hulalát felverunk jó keményre. Keverés kozben hozzáadunk 2 ek orolt kávéport. Ezután a kihult krém tetejére kenjuk, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelheto!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.