Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » brassói aprópecsenye ahogy mi ..

felvitel dátuma: 2012-02-07 11:09:40       mai nézettség: 1       nézettség: 4029
részletes recept
brassói aprópecsenye ahogy mi ..
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sertés lapocka vagy comb
   /van aki karajból készíti, én nem szeretem, mert száraz/
1 fej fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
4 evőkanál olaj
pirospaprika /esetleg piros arany/
ha van paprika, paradicsom, esetleg lecsó /1-1 darab, vagy 1 kanál/

szerecsendió /őrölt/
bors /őrölt/
1 kg krumpli /köretnek/

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A húst megmosom, majd csíkokra vágom.
A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom.
Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd hozzáadom az olajat és a fokhagymát. néhányszor megkeverve pirítom, majd hozzáadom a húst!
Fehéredésig nagy tűznél pirítom, majd a lángot mérsékelve, saját levében, fedő alatt puhára párolom.
Néha megkeverem és közben a fűszereket is hozzáadom.
Akkor kész, ha a hús megpuhult és elfőtte a levét, ha kell a fedőt levéve párologtatjuk el a felesleges vizet alóla.
Sűrű szaftosnak kell lennie.
Köretnek kockára vágott olajban sült krumplit tálalunk mellé.

A fűszerezéséhez Toldi fűszereketwww.toldifuszer.hu/  használtam!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 március 9

Guszta!!!!

0/10 muterka 2012 március 9

Mint minden ételnek, ennek is többféle elkészítési módja ismert. Nálunk ez a nyerő! Köszi Éva!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*