50 dkg sertés comb vagy
2 nagy db csirkemell filé
1 fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál lecsóalap
1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)
1 csapott teáskanál só
2 teáskanál pirospaprika (őrölt)
1 teáskanál majoránna
3 dl víz (forró)
1 kg burgonya
A vöröshagymát apró kockákra vágom. A fokhagymát szintén és hozzáteszem a vöröshagymához. Mehet is a serpenyőbe, dinsztelődni. Hozzá teszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem. Majd beleteszem a lecsóalapot, sózom, Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm, ha szükséges vizet öntök hozzá.
A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 10-15 perc alatt. A burgonyát leszűröm, majd forró olajban kisütöm. savanyúság illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.