Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Brassói aprópecsenye

felvitel dátuma: 2014-04-01 15:45:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1697
részletes recept
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg sertés comb vagy

    2 nagy db csirkemell filé   

    1 fej hagyma - vörös

    3 gerezd fokhagyma

    2 evőkanál lecsóalap

    1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)

    1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)

    1 csapott teáskanál só

    2 teáskanál pirospaprika (őrölt)

    1 teáskanál majoránna

    3 dl víz (forró)

    1 kg burgonya

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágom. A fokhagymát szintén és hozzáteszem a vöröshagymához. Mehet is a serpenyőbe, dinsztelődni. Hozzá teszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem. Majd beleteszem a lecsóalapot, sózom, Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm, ha szükséges vizet öntök hozzá.

A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 10-15 perc alatt. A burgonyát leszűröm, majd forró olajban kisütöm. savanyúság illik hozzá.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*