Ugyan így készítettem,régen!Most a burgonya kockát,szalma színűre!Húst nem pirítom,zsírjára.Tarjából kell készítenem!Sajnos együtt sem pirítom.Viszont a zsírt leöntöm mivel tarja.Nagyon szeretem,csak a száraz dolgoknál, nehézkes a nyelés.Sajnos!
60 dkg. sertéstarja (vagy szűzpecsenye)
. 1,5 kg. burgonya
. 1 nagy fej vöröshagyma
. 5-7 gerezd fokhagyma
. só, bors, fűszerpaprika
. 2 ek. sertés- vagy libazsír
. 1 l. napraforgó olaj
Előkészítés:
A hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint a húst.
Elkészítés:
1. Egy edényben két kanál zsírt forrósítok, amibe beledobom a hagymát. Sózom, és addig pirítom, míg üveges nem lesz.
2. Hozzáadom a húst, amit kifehéredésig pirítok, majd visszaveszem alatta a tűzhelyet közepes hőfokra
3. Megvárom míg a hús levet enged, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagyma felét. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt 20 percig párolom.
4. Közben egy magas falú serpenyőt, vagy wokot veszek elő, amibe olajat öntök és felforrósítom.
5. A burgonyakockákat ropogós, aranybarnára pirítom, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedem, felhasználásig melegen tartom.
6. A húsról leveszem a fedőt, felkapcsolom magasabb fokozatra, és sűrű kevergetés közben elforralom a levét (zsírjára sütöm).
7. Kicsit félrehúzom, megszórom egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, várok míg a zsírján kioldódnak az ízek és színek, majd belereszelem a fokhagyma másik felét is.
8. Pár pillanatig még pirítom-kevergetem, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg mert akkor keserű lesz. Megkóstolom és ha kell, még sózom vagy borsozom.
9. A húsról a zsír egy részét leöntöm (a tarjából sok sülhet ki, de szűznél nem szükséges), majd hozzákeverem a kisült krumplikockákhoz.
Melegen savanyúsággal az igazi
Ugyan így készítettem,régen!Most a burgonya kockát,szalma színűre!Húst nem pirítom,zsírjára.Tarjából kell készítenem!Sajnos együtt sem pirítom.Viszont a zsírt leöntöm mivel tarja.Nagyon szeretem,csak a száraz dolgoknál, nehézkes a nyelés.Sajnos!
Ne haragudjatok, de ez pörkölt egy kis sült krumplival ! Ez nem brassói !
Ahány ház annyi szokás ,szívesen vesszük Bözsike brassói receptjét
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.