A piskótatésztához:
8 tojás
16 dkg liszt
16 dkg cukor
1 mk sutopor
5 dkg kakaópor (nem cukrozott)
A krémhez:
6 dl tej
10 dkg liszt
6 dkg cukor + 25 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
tejcsoki
A tojássárgájákat kikeverjuk a cukorral. A kakaóport beleszitáljuk a sutoporral elkevert lisztbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjuk, majd a liszttel egyutt óvatosan a tojásmasszába keverjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett 30x40 cm-es tepsibe simítjuk, és 140 fokra elomelegített sutoben megsutjuk kb. félóra alatt.
Ezalatt elkészitjuk a krémet: a lisztet osszekeverjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjuk. Mérsékelt lángon állandó keverés mellett krémmé fozzuk. A vajat habosra keverjuk a cukorral, majd a kihult krémmel is elkeverjuk. Belekeverjuk a kókuszreszeléket.
A kihult tésztát megkenjuk a krémmel. Tetejét bevonjuk csokival.
Megjegyzés: Mivel kevés ido állt a rendelkezésemre, csak ráreszeltem a csokit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.