megcsináltam.. nagyon jo lett :))
2 dl tej
8 dkg vaj
6-8 dkg kristálycukor ízlés szerint (de édesítovel is elkészítheto)
2 ek gríz
12 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
kb. 30 dkg tejcsoki
2 ek étolaj
fogpiszkáló
A tejet felfozzuk a cukorral és a vajjal. Ha szirupos lett, belekeverjuk a kókuszreszeléket és a grízt is. Keverjuk el alaposan, majd fedjuk le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon. Ehhez pár perc elegendo.
Egy tupperos dobozt béleljunk ki fóliával, és kenjuk bele egyenletesen (kb. 2 cm vastagon) a masszát. Teljesen hutsuk le. Bevonás elott vágjuk a kívánt formára és méretre. Helyezzuk a kókuszrudakat tálcára és tegyuk be 10 percre a fagyasztóba. (Nálam 3-4 napot volt.)
A tejcsokit és az étolajat vízgoz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a goz. A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bonbonokat a csokiban. Tegyuk oket sutopapírra, szórjuk meg a tetejuket kókuszreszelékkel (de el is hagyhatjuk). Hutoben dermesszuk meg a bountykat.
(Eredeti forrás: ritakonyhája)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.