Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Boszorlánymáglya torta

felvitel dátuma: 2017-01-22 21:30:43       mai nézettség: 1       nézettség: 2195
részletes recept
Boszorlánymáglya torta
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók.
2 cs. babapiskóta,
20 dkg. étcsoki, 2 tábla
olaj a csokit olvasztani,
50 dkg. gesztenyemassza,
5 dl. cukrozott habtejszín,Hullala
6-7dl tej,
1 cs. vaníliás cukor,

3 evőkanál porcukor

1 cs vanília puding

25 dkg ráma

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 Elkészítése:
4 dl tejben megfőzöm a pudingot amiben elkevertem a porcukrot is. Majd hagyom hűlni .Közben felolvasztom az egyik csokit .Ha kihűlt a puding bele  keverem a hideg rámát .A fennmaradó tejben elkeverem a vaníliás cukrot és ebbe áztatom majd a babapiskótákat.A csatos torta formát csak a keretet használom. Tálcára rakom a karikáját és alsó sorban a tejbe áztatott babapiskótákkal kirakom  majd a kikevert pudingos krémmel megkenem. Erre reszelek gesztenye masszát,és öntök a csokiból. Ezt addig ismételem amíg a hozzávalók elfogynak. Nekem 3 réteg lett  legfelső sorra pudingos krém került. Így berakom a hűtőbe pihenni .Közben felverem a Hullala tejszínhab alapot .Ha egy fél napot pihen a torta az nem baj mert jól átérik a krémben. Ha kész levesszük a torta karikát róla és bekenjük a habbal az oldalát tetejét is   A másik csokit is felolvasztom és ha nem meleg már meglocsolom vele a tortát .Majd a habbal és csokival tetszőlegesen díszítem .Ha előző napon készítjük akkor jobban megpuhul

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*