Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Boszorkányújj

felvitel dátuma: 2012-06-30 16:00:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1957
részletes recept
Boszorkányújj
Hozzávalók 4 személyre:

23 dkg puha margarin1 csésze (250 ml) porcukor
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
67.5 dkg liszt
 1-2 csomag vaníliás cukor)
csipet só
10 dkg egész fehér mandula
 lekvár)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a margarint, cukrot, tojást,  és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót a két keveréket összekeverem.

A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk). A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá

Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben. Sülés után  hagyjuk a sütőlapon hűlni.

. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat levesszük, és a lekvárból rakunk a heléyre , majd visszahelyezzük a mandulát. 

Szakács: julika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*