23 dkg puha margarin1 csésze (250 ml) porcukor
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
67.5 dkg liszt
1-2 csomag vaníliás cukor)
csipet só
10 dkg egész fehér mandula
lekvár)
Egy tálban összekeverjük a margarint, cukrot, tojást, és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót a két keveréket összekeverem.
A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk). A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá
Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben. Sülés után hagyjuk a sütőlapon hűlni.
. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat levesszük, és a lekvárból rakunk a heléyre , majd visszahelyezzük a mandulát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.