4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, fél citrom leve és héja, 46 dkg liszt, 1 marék durvára vágott dió, 4 evőkanál baracklekvár.
A 4 tojás sárgáját a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját és a levét, majd fakanállal összedolgozzuk a liszttel. Egy félórára tegyük hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk bánni vele. Utána lisztes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk, meghengergetjük a tojások fehérjébe és vágott dióba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyik gombóc tetejét ujjunkkal benyomjuk, a keletkezett üregbe lekvárt cseppentünk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük. ( Légkeveréses sütőben 160 fokon indítom a sütést, kis idő után alacsonyabb hőfokon, kb. 140 fokon sütöm tovább, mivel a tészta elég vastag, idő kell, hogy átsüljön és vigyázni arra is, hogy a dió nehogy keserűre piruljon. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.)
Forrón gazdagon meghintjük vaníliás porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.