Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Boszorkány pogácsa

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:20:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1319
részletes recept
Boszorkány pogácsa
Hozzávalók 12 személyre:

4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, fél citrom leve és héja, 46 dkg liszt, 1 marék durvára vágott dió, 4 evőkanál baracklekvár.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A 4 tojás sárgáját a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját és a levét, majd fakanállal összedolgozzuk a liszttel. Egy félórára tegyük hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk bánni vele. Utána lisztes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk, meghengergetjük a tojások fehérjébe és vágott dióba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyik gombóc tetejét ujjunkkal benyomjuk, a keletkezett üregbe lekvárt cseppentünk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük. ( Légkeveréses sütőben 160 fokon indítom a sütést, kis idő után alacsonyabb hőfokon, kb. 140 fokon sütöm tovább, mivel a tészta elég vastag, idő kell, hogy átsüljön és vigyázni arra is, hogy a dió nehogy keserűre piruljon. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.)
Forrón gazdagon meghintjük vaníliás porcukorral.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*