Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Könnyű » Boszorkány borda

felvitel dátuma: 2011-10-02 09:44:01       mai nézettség: 1       nézettség: 4662
részletes recept
Boszorkány borda
Hozzávalók 4 személyre:

8 db kisebb vagy 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül

3 dl tej

1 db chili paprika vagy chili por

3-4 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors

A panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

A sütéshez:

étolaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.A chili paprikát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk.Sajnos nem volt friss chilim így füstölt chiliport használtam.A hússzeleteket egy tálba tesszük,rászórjuk a paprikát és a fokhagymát.Ráöntjük a tejet és legalább egy órára /de inkább egy napra/ a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:A karaj szeleteket lecsepegtetjük és a szokásos módon bepanírozzuk.Bő olajban kisütjük.Petrezselymes burgonyát készítettem hozzá de más körettel is finom!

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 2

Bár nem nagyon szeretem a karajt, nekem nagyon száraz, de így bizonyára nem az. Kipróbálom biztosan,nagyon tetszik!

0/10 kautz1009 2011 október 2

Köszi szépen!Megéri kipróbálni,finom és porhanyós lesz a hús a tejtől.

0/10 Zia50 2011 október 11

Nagyon jó. Rántott szeletnél még nem jutott eszembe ez az előkészítési mód. Ki fogom próbálni!

10/10 Hani 2011 október 11

Finom lehet! Nálunk viszont kedvenc a karaj!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*