50 dkg csirkemell filé
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
A bundához:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
3 db burgonya reszelve
Pici só
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1,5 dl tej
2 ek finomliszt
Továbbá:
5-10 dkg körüli finomliszt
A sütéshez:
5 dl étolaj
A rizskörethez:
1 ek étolaj
1 bögre rizs
2 bögre víz
só
őrölt bors
A csirkemellet közepes darabokra szeljük fel.
Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük.
Mind két oldalát besózzuk, borssal megszórjuk.
A bundához valókat összekeverjük.
Először lisztbe, majd a masszába forgatjuk és fedő alatt, lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.
A köret készítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük.
Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk, és ráöntjük.
Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.