A tejet a 0,5 L-es MikroKannában meglangyosítjuk. A lisztet a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot, sót. Amennyiben friss élesztőt használunk, azt a cukorral kis tejben felfuttatjuk. A szárított élesztőt a liszthez tesszük, nem kell felfuttatni.
A sajtot a Konyhai Malomban lereszeljük és azt is a liszthez adjuk. Ráöntjük a tejet és robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A sütő tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot.
A Gyúrólapot letapasztjuk a munkafelületre úgy, hogy a munkapultot kissé bevizezzük és rásimítjuk a Gyúrólapot. Amennyiben a munkalapunk nem sima, akkor egy konyharuhát megvizezünk, leterítjük, és erre simítjuk a Gyúrólapunkat, így nem fog elcsúszni.
Mikor a tészta megkelt, a Gyúrólapra borítjuk és átgyúrjuk a tésztánkat. A Nyújtóval kinyújtjuk félujjnyi vastagságúra. Éles késsel berácsozzuk a tésztát, tojással megkenjük és a TW Fánkszaggató kisebbik részével kiszaggatjuk a pogácsákat. Szilikon Sütőlapra tesszük, és szép pirosra sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.