Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Boroshordó tortám (Csildi süt )

felvitel dátuma: 2015-02-21 12:31:46       mai nézettség: 1       nézettség: 4655
részletes recept
Boroshordó tortám (Csildi süt )
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók :

1.    Torta formához :

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt
6 ek. víz

2.torta formához

6 db tojás
6 evők cukor
6 evők  liszt
6 ek. víz

 

1.kakaós formához piskóta

4 db tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaó

 

1 kávés kanál sütőpor

2.kakaós formához piskóta

4 db tojás

4 evőkanál liszt

4 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaó

1 kávés kanál sütőpor

A krémhez:

2 l habtejszín

30 dkg étcsokoládé

30 dkg porcukor

30 dkg fehér csokoládé

 

Díszítés:Cukor fondant színezve bevonva

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés :

Sorban megsütjük a piskótákat

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.

Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .

Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .

Újra

Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .

Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet,kakaót és sütőport keverjük lassan bele.

Ezt pedig egy kisebb  kerek torta formában  sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.

Ebből még egy ugyan ilyet sütünk .

Amikor minden piskótánk megsült és kihült összeállítjuk a hordó formára .Azért a széleiből kellett szépen faragni ,ebben a kedves párom segített nekem.Majd  megtöltjük az így elkészített krémmel ,krémekkel.

A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt,1 litert  majd keverjük hozzá a megolvasztott ét  csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt 2 db világos piskótát vágjuk ketté,mindegyiket  majd töltsük meg a krémmel   .Ezután szintén az 1 liter tejszínt felverjük és ugyanígy járunk el a fehér csokival ,amit a két kakaós piskótába töltünk .

Mivel a kakaós piskóták kisebbek ezért a maradék krémet rákenjük majd kívülre a tortánkra .

Most össze állítjuk a hordó formát .

Alulra kerül a kicsi kakaós majd közepére hogy hasas legyen a két sárga piskóta és a tetejére a másik kakaós .Ha kell faraghatunk rajta kicsit.

Ezután rákenjük a maradék krémet .A napokkal előtte elkészített fondantot pedig megfelelő nagyságúra nyújtva ráhelyezzük .A barna színt kakaóval színeztem ,az abroncsot és a szőlőt étel színezővel.Ennek a receptjét elkészítését ide csatolom .

http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499

Ez a torta ha a 4 piskótát számolom ,legalább 40 szeletes lett .

Van vele munka de megéri .

Jó étvágyat hozzá .

 

A sütési idő piskótánként  értendő

hány főre ajánlva pedig legalább 3x12 fő

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*