Hozzávalók :
1. Torta formához :
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
2.torta formához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
1.kakaós formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
2.kakaós formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
A krémhez:
2 l habtejszín
30 dkg étcsokoládé
30 dkg porcukor
30 dkg fehér csokoládé
Díszítés:Cukor fondant színezve bevonva
Elkészítés :
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
Újra
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .
Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet,kakaót és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt pedig egy kisebb kerek torta formában sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.
Ebből még egy ugyan ilyet sütünk .
Amikor minden piskótánk megsült és kihült összeállítjuk a hordó formára .Azért a széleiből kellett szépen faragni ,ebben a kedves párom segített nekem.Majd megtöltjük az így elkészített krémmel ,krémekkel.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt,1 litert majd keverjük hozzá a megolvasztott ét csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt 2 db világos piskótát vágjuk ketté,mindegyiket majd töltsük meg a krémmel .Ezután szintén az 1 liter tejszínt felverjük és ugyanígy járunk el a fehér csokival ,amit a két kakaós piskótába töltünk .
Mivel a kakaós piskóták kisebbek ezért a maradék krémet rákenjük majd kívülre a tortánkra .
Most össze állítjuk a hordó formát .
Alulra kerül a kicsi kakaós majd közepére hogy hasas legyen a két sárga piskóta és a tetejére a másik kakaós .Ha kell faraghatunk rajta kicsit.
Ezután rákenjük a maradék krémet .A napokkal előtte elkészített fondantot pedig megfelelő nagyságúra nyújtva ráhelyezzük .A barna színt kakaóval színeztem ,az abroncsot és a szőlőt étel színezővel.Ennek a receptjét elkészítését ide csatolom .
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499
Ez a torta ha a 4 piskótát számolom ,legalább 40 szeletes lett .
Van vele munka de megéri .
Jó étvágyat hozzá .
A sütési idő piskótánként értendő
hány főre ajánlva pedig legalább 3x12 fő
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.