-10dkg meli (pulyka vagy csirke)
-1 hagyma
-olaj
-150ml tejszín
-50ml fehérbor
-só
-bors
-ételízesítő
-1kiskanál ételkeményítő vagy liszt
Jelen esetben a pulykamellet apróra vágtam (lehet más hus vagy szalámi is)
Olajon megdínszteltem (tehetsz bele hagymát is az én epém nem birja) mikor megpuhult fűszerezem(só,bors,vegeta,zöldpetrezselyem).
1 kiskanál ételkeményítőt csomómentesre kavarok 150ml tejszínnel és 50 ml fehérborral és ráöntöm a husikra kicsit összefőzöm és kész
Most volt husi kéznél ...de mikor nincs akkor 1 szelet húsosszalonnát megolvasztok és arra öntöm a boros öntetet.
Húsok mellé nagyon finom !
Szoktam kifőtt tésztával vagy nokedlivel is tálalni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.