1,3 kg bőrös császárhús
só
frissen őrölt bors
frissen őrölt dzsungel bors(opcionális)
kis rozmaring ágacskák
Fokhagymás pasztához:
3-4 gerezd fokhagyma
15 g só
A császárhús bőrét bevagdossuk hosszanti és kereszt irányban.
Ezt a felét, tehát a bőrös részt csak sózzuk.
Megfordítjuk, és a húsos oldalhoz használjuk a többi fűszert.
A fokhagymát megpucoljuk, beleaprítjuk a mozsárba, hozzáadjuk a sót és pépesre dörzsöljük. Ezzel a péppel megkenjük a húst, majd a fűszerekkel is megszórjuk.
Zárható edényben pár napig hűtőben érleljük.
Mikor kész az érlelés, a császárhúst alufóliába csomagoljuk és így tesszük a VitAir vagy más típusú olaj nélküli fritőzbe.
Több szakaszban sütjük a bőrös császárt.
Első szakasz:120 fok - 60 perc
Második szakasz:150 fok - 60 perc
Harmadik szakasz:170 fok – 30 perc (elfelejtettem fotózni)
A harmadik szakasz után kivesszük a sütőből a becsomagolt császárhúst és hagyjuk pihenni 10-15 percig. Ha szeretnénk, akkor lehet ellenőrizni egy maghőmérővel, hogy megsült-e a húsunk.
Szúrjuk bele a fóliázott húsba maghőmérőt. Minimum 75 fokosnak kell lennie a húsnak, akkor 100%, hogy megpuhult, átsült rendesen.
Tehát pihenjen a hús a fóliában.
Ezután kicsomagoljuk és újabb sütés, pontosabban már csak pirítás jön.
Első körben a húsos felével felfelé tesszük vissza a sütőbe. Most 200 fokon – 10 percig pirítjuk.
Ezután megfordítjuk, hogy a bőrös fele legyen felül és ezt is ropogósra pirítjuk, méghozzá 200 fokon 15 perc alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.