Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Bőrös császár sütése Klarstein VitAir-ben

felvitel dátuma: 2024-01-01 19:34:27       mai nézettség: 1       nézettség: 332
részletes recept
Bőrös császár sütése Klarstein VitAir-ben
Hozzávalók 6 személyre:

1,3 kg bőrös császárhús

frissen őrölt bors

frissen őrölt dzsungel bors(opcionális)

kis rozmaring ágacskák

Fokhagymás pasztához:

3-4 gerezd fokhagyma

15 g só

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 175 perc

Elkészítés:

A császárhús bőrét bevagdossuk hosszanti és kereszt irányban.

Ezt a felét, tehát a bőrös részt csak sózzuk.

Megfordítjuk, és a húsos oldalhoz használjuk a többi fűszert.

A fokhagymát megpucoljuk, beleaprítjuk a mozsárba, hozzáadjuk a sót és pépesre dörzsöljük. Ezzel a péppel megkenjük a húst, majd a fűszerekkel is megszórjuk.

Zárható edényben pár napig hűtőben érleljük.

Mikor kész az érlelés, a császárhúst alufóliába csomagoljuk és így tesszük a VitAir vagy más típusú olaj nélküli fritőzbe.

Több szakaszban sütjük a bőrös császárt.

Első szakasz:120 fok - 60 perc

Második szakasz:150 fok - 60 perc

Harmadik szakasz:170 fok – 30 perc (elfelejtettem fotózni)

A harmadik szakasz után kivesszük a sütőből a becsomagolt császárhúst és hagyjuk pihenni 10-15 percig. Ha szeretnénk, akkor lehet ellenőrizni egy maghőmérővel, hogy megsült-e a húsunk.

Szúrjuk bele a fóliázott húsba maghőmérőt. Minimum 75 fokosnak kell lennie a húsnak, akkor 100%, hogy megpuhult, átsült rendesen.

Tehát pihenjen a hús a fóliában.

Ezután kicsomagoljuk és újabb sütés, pontosabban már csak pirítás jön.

Első körben a húsos felével felfelé tesszük vissza a sütőbe. Most 200 fokon – 10 percig pirítjuk.

Ezután megfordítjuk, hogy a bőrös fele legyen felül és ezt is ropogósra pirítjuk, méghozzá 200 fokon 15 perc alatt.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*