Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Könnyű » borju gazdagon

felvitel dátuma: 2016-03-06 12:10:01       mai nézettség: 3       nézettség: 1572
részletes recept
borju gazdagon
Hozzávalók 1 személyre:
60-70 dkg borjú ( lehet marha is) kb 3x3 kockára vagva 2 nagy hagyma kockára vagva 2 gerezd reszelt fokhagyma 6-8 tk olaj a hagyma dinszteleshez 4 nagy krumpli nagyobb kockára vagva 2 edes krumpli közepes kockára vagva 2 sárgarépa vastagabb karikára vagva ( kb ujjnyi vastag) 2,5 pohár huslevesle So izles szerint 1 tk pirospaprika (edes) 1/4 tk őrölt feketebors 0,5 tk baharat fuszerkeverek Suteshez:olaj
Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 200 perc
Elkészítés:
A hagymát 6-8 tk olajon dinszteljuk meg.Reszeljuk bele a fokhagymát es további kb 1 percig piritsuk,de neegessuk oda.Adjuk hozza a nagyobb kockára vágott borjut es kifeheredesig pároljuk tovább.Engedjuk fel a húsleves levével ,majd fuszerezzuk:so,bors,baharat,pirospaprika.Lefedve kislángon 2,5 órát főzzük,neha megkeverve.Amig fo a husunk ,addig a sargarepat,a krumplit es az edes krumplit bő forró olajban süssük vilagosra( akar friteuseben is suthetjuk), majd csepegtessuk le őket. 2,5 óra utan adjuk a megsult zöldségeket a húshoz,es további 1 órát főzzük kislángon. Óvatosan forgassuk össze,vigyázva nehogy a zöldségeket osszetorjuk.Fozes kozben kostoljuk meg eleg izletes-e az etel,ha nem pótoljuk. Tálalás elott szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel,vagy ujhagymaval a tetejet. Kis családomnak annyira ízlett ,hogy rögtön befaltak az egészet:))) legközelebb dupla adagot főzök belole:) Jo étvágyat hozza!
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*