Tésztához: 5 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 30 dkg liszt.
Piskóta:6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Krém: 1 üveg magozott meggy, 1 bonbonmeggy aroma, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 25 dkg margarin. (Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyakmeggy aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is)
Máz: 20 dkg tortabevonó csokoládé, kevés étolaj.
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.