Pizzatészta:
1 dl tej
1 kk cukor
20 g élesztő
400 g liszt
6 evk olívaolaj vagy étolaj
1 kk só
langyos víz
Az élesztőt elmorzsolom, rászórom a cukrot, majd felöntöm a tejjel.
Elkeverem, és hagyom hogy felfusson.
A lisztet tálba teszem, közepébe mélyedést készítek és beleteszem a sót és az olajat.
A felfuttatott élesztőt is beleöntöm, majd elkezdem a liszttel elkeverni.
Kis adagokban öntök hozzá a vízből, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon.
Majd 10 percig dagasztom kézzel. Kézzel dagasztva a legfinomabb.
A tésztából 3 cipót készítek(dupla adag tésztára vonatkozik a 3 cipó,ha 400 g lisztből készítjük,akkor egy nagyobb tepsire elég a tésztánk), majd liszttel megszórom, letakarom egy konyharuhával és 30 percig kelesztem.
Feltéthez:
500 g darált hús (sertés)
2 kis üveges paradicsomszósz vagy Bolognai fix =3 dl vízzel elkeverünk
olíva olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 kk oregano
1 kk bazsalikom
20 dkg sajt
Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük.
Egy kerek tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál!
A tészta tetejét bekenem olíva olajjal,pizzakrémmel, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut.
Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.
200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.