30 dkg penne tészta
30 dkg darált hús
egy darab póréhagyma vagy néhány szál újhagyma
5 dl paradicsomlé
szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring
2 gerezd fokhagyma
ételízesítő
olaj
reszelt sajt a tetejére
A hagymát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, megszórjuk ételízesítővel és fedő alatt pár percig pároljuk. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, belereszeljük a fokhagymát is. A húst zsírjára pirítjuk, majd felöntjük a lével, és addig forraljuk közepes lángon, míg mártás sűrűségű nem lesz. Míg elkészül, addig sós-olajos vízben kifőzzük a penne tésztát. Vigyázzunk, nem szabad túlfőzni, elég amolyan al dente, azaz roppanósra. Ha készen van, lecsöpögtetjük és a raguhoz adjuk. Összeforraljuk és vagy már így tálaljuk, vagy ízlés szerint sütőtálba téve reszelt sajttal megszórva összesütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.