Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Bolognai penne

felvitel dátuma: 2015-02-17 08:07:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1031
részletes recept
Bolognai penne
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg penne tészta

30 dkg darált hús

egy darab póréhagyma vagy néhány szál újhagyma

5 dl paradicsomlé

szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring

2 gerezd fokhagyma

ételízesítő

olaj

reszelt sajt a tetejére

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, megszórjuk ételízesítővel és fedő alatt pár percig pároljuk. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, belereszeljük a fokhagymát is. A húst zsírjára pirítjuk, majd felöntjük a lével, és addig forraljuk közepes lángon, míg mártás sűrűségű nem lesz. Míg elkészül, addig sós-olajos vízben kifőzzük a penne tésztát. Vigyázzunk, nem szabad túlfőzni, elég amolyan al dente, azaz roppanósra. Ha készen van, lecsöpögtetjük és a raguhoz adjuk. Összeforraljuk és vagy már így tálaljuk, vagy ízlés szerint sütőtálba téve reszelt sajttal megszórva összesütjük.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*