Besammelhez:1l tej,10csapott ek.liszt, 10dkg vaj só bors őrölt szerecsendió
Bolognai raguhoz közepes vöröshagyma, 80dkg darálthús, só, bors 1-2 gerezd fokhagyma, oregánó, kevés cukor, 0,5l sürített paradicsom, vörösbor.
3 cs. friss előregyártott réteslap, 30 dkg reszelt sajt
Besammel mártást készítettem: 1 l tejből 10 csapott ek, lisztből,10 dkg vajból só+ őrölt bors + szerecsen dióval fűszerezve. Bolognai ragut készítettem: 80 dkg darált húst, megdinszteltem üvegesre pirult hagymán, adtam hozzá 0,5l sürített paradicsomot, egy kis vörösbort, fokhagymát, sót, őrölt borsot, oregánót, 1 csipet cukrot. A tepsi aljára ragut tettem vékonyan, rá előregyártott réteslapot 1 csomaggal(8 db-os jó rétes lap), majd a rétes lapot megkentem besammellel(vékonyan), majd megint ragu, ezt még kétszer, de az utolsó réteslapra a tetején csak besammel kerül és reszelt sajt. Arany barnára sütöttem. Jó étvégyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.