Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Olasz » Bolognai lasagne

felvitel dátuma: 2016-04-03 14:38:42       mai nézettség: 4       nézettség: 3034
részletes recept
Bolognai lasagne
Hozzávalók 5 személyre:

Besammelhez:1l tej,10csapott ek.liszt, 10dkg vaj bors őrölt szerecsendió

Bolognai raguhoz  közepes vöröshagyma, 80dkg darálthús, , bors 1-2 gerezd fokhagyma, oregánó, kevés cukor, 0,5l sürített paradicsom, vörösbor.

3 cs. friss előregyártott réteslap, 30 dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Besammel mártást készítettem: 1 l tejből 10 csapott ek, lisztből,10 dkg vajból + őrölt bors + szerecsen dióval fűszerezve. Bolognai ragut készítettem: 80 dkg darált húst, megdinszteltem üvegesre pirult hagymán, adtam hozzá 0,5l sürített paradicsomot, egy kis vörösbort, fokhagymát, sót, őrölt borsot, oregánót, 1 csipet cukrot. A tepsi aljára ragut tettem vékonyan, előregyártott réteslapot 1 csomaggal(8 db-os rétes lap), majd a rétes lapot megkentem besammellel(vékonyan), majd megint ragu, ezt még kétszer, de az utolsó réteslapra a tetején csak besammel kerül és reszelt sajt. Arany barnára sütöttem. étvégyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*