1 csm Lasagne tésztalap,
Raguhoz:
50 dkg darálthús,
1 kisfej vöröshagyma,
2-3 sárgarépa,
1-2 fehérrépa,
1/2 zeller,
1 konzerv darabolt paradicsom,
1 kis paradicsom püré,
kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma.
Besamellhez:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
7,5 dl tej,
só, szerecsendió,
sok reszeltsajt. (nem mértem, de kb 20-25 dkg)
A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk. ( kicsit maradjon darabos )
Elkészítjük a besamelt.
5 dkg vajhoz hozzáöntjük a lisztet és simára keverjük. Felöntjük kb 2 dl tejjel, így simára keverjük. Majd ez után öntjük hozzá a többi tejet. Lassú tűzön Sűrűn keverve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.
A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darálthúst. Ha megpuhult, ráöntjük a turmixolt zöldségeket és a fűszerekkel beízesítjük. Összeforraljuk.
A tepsit kivajazzuk, megkenjük az alját besamellel és rárakunk egy sor nyers!! tésztát-ragu-sajt. Ezt ismételjük 3-4x.
A legfelső tészta legyen!. Ezt beborítjuk besamellel, vajdarabkákat teszünk rá és jól megszórjuk sattal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45-50 perc alatt szép pirosra megsül.
Nem árt ha az elején lefedjük.
Igaz a recept konzev paradicsomot ír, de én friss paradicsomból készítettem,.Süritett paradicsom helyett pedig dobozos paradicsomlét öntöttem hozzá. Vizet csak a zöldségpároláshoz használtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.