· 3 db szép méretes tojás
· 1 pohár (200 g) cukor
· 1/2 pohár (150 ml) olaj
· 1 pohár (300 ml) joghurt ,lehet gyümölcsös is
· 2 pohár (300 g) liszt
· 3/4 cs sütőpor
· 300 g fekete ribizli
· 200 g málna
1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
3. Ezután hozzáadjuk a joghurtot az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
4. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlivel és a málnával.
5. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt arany sárga tetejűre, sütjük.
6. Tetejére tehetünk vaníliás porcukrot ,ki hogy szereti .
Természetesen más gyümölccsel is lehet csinálni ,nekem még volt egy kevéske málna és fekete ribizli a kertben .Ezek az adagok az én bögrémhez lettek leírva így is úgyis .Azért írtam le súlyra is illetve millire .Érdemes kitapasztalni melyek azok az értékek amelyek egyeznek a bögrénkkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.