1 kg csirkemelle
1 kg disznócomb
5 fej vöröshagyma
4 db paradicsom
4 db paprika
kenyér szalona ( ízlés szerint )
1 ü. vörösbor
darált csípős paprik ( ízlés szerint )
1 kg burgonya
só, bors, pirospaprika,
A bográcsot kikenem a szalonával (hogy ne égjen le )
Kockára vágom a kenyér szalonát és lassú lángon addig sütöm amig a zsírja ki nem sül, utána a kockára vágott hagyma következik és addig sütöm mig üveges nem lesz, ezután következik a paprika és a paradicsom, jól összepárolom.Ezután beleteszem a kockára vágott hust, enyhén füszerezem, és egy kicsit hagyom együtt föni az egészet, majd a fél üveg bort hozzá adom és hagyom rotyogni.Mikor a hus már puha de még nem omlos akkor hozzá öntöm a maradék bort és egy kevés vízet, ezután beleteszem a kicsit nagyobb kockára vágott burgonyát és addig fözöm amig minden omlos nem lesz.Mi nagyon szeretjük a csípős ételeket ezért én házilag darált csípős paprikát is szoktam hozzá tenni.Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.