Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Bogrács gulyás

felvitel dátuma: 2013-04-29 09:24:22       mai nézettség: 1       nézettség: 4437
részletes recept
Bogrács gulyás
Hozzávalók 6 személyre:

 

2kg kg hús, 5-6  szál közepes répa, 3 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 3 közepes fej hagyma 1 evk ,1 evk  piros paprika,1 tk  kömény, zsiradék. 1 tk erős pista ízesítő 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk apróra és feltesszük dinsztelődni,Közben felkockázzuk a húst , mikor már majd nem megpirult a hagyma , hozzáadjuk a pirospaprikát  de úgy hogy levesszük a bográcsot a tűzről és utána beletesszük a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kanálnyit erős pista ízesítőt  és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, még egy kicsit  együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Egész más íze van bográcsban mintha tűzhelyen főztük volna .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*