2kg kg hús, 5-6 szál közepes répa, 3 kis szál fehérrépa, 50 dkg burgonya, 3 közepes fej hagyma 1 evk só,1 evk piros paprika,1 tk kömény, zsiradék. 1 tk erős pista ízesítő
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni,Közben felkockázzuk a húst , mikor már majd nem megpirult a hagyma , hozzáadjuk a pirospaprikát de úgy hogy levesszük a bográcsot a tűzről és utána beletesszük a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kanálnyit erős pista ízesítőt és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, még egy kicsit együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Egész más íze van bográcsban mintha tűzhelyen főztük volna .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.