Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Ital ( kávé ) recept » Bodzaszirup télire

felvitel dátuma: 2012-06-12 12:01:14       mai nézettség: 3       nézettség: 4713
részletes recept
Bodzaszirup télire
Hozzávalók 4 személyre:

6 bodzarózsa

1 kg cukor

1 l víz

1 citrom

5-6 g citromsav

1.5 g  Na benzoikum

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A 20 - 30 dkg gukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a vizet, majd hozzáadjuk a többi cukrot és addig tartjuk a lángon, amíg az összes cukor feloldódik. Hozzáadunk 1 g befőzőport.
Mikor a szirup langyosra hűlt, belekarikázzuk a megmosott citromot, feloldjuk a citromsavat, beletesszük a megtisztított bodzavirágot
2-3 nap hűvös helyen tartjuk, időnként belekavarunk. Tiszta száraz üvegekbe leszűrjük
A maradék befőzőport a szirup tetejére szórjuk.
citromsavból tehetünk ízlés szerint, hogy kellemesen savanykás legyen. 2 évig is megáll.
Ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 szilvi 2013 május 10

Szia. Amit a receptben írtál befőzőport,az a natrium benzonát akar lenni? Mennyire hűvös hely kell neki,arra a 2 napra? Mert Panelba lakok és itt nem nagyon van hüvös hely átlagba 25fok van. Vagy tegyem hütőbe?

0/10 csikipi 2013 május 14

Szia Szilvi! Igen a befőzőpor a natrium benzoát.Én is panelban lakom, nappalra a picike kis kamrámba, éjszakára a balkonra teszem.Tehát semmiképpen se a konyhába.Igazából nem kényes, a cukor tartósítja, még van tavalyról és olyan mintha most készült volna.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*