Szia. Amit a receptben írtál befőzőport,az a natrium benzonát akar lenni? Mennyire hűvös hely kell neki,arra a 2 napra? Mert Panelba lakok és itt nem nagyon van hüvös hely átlagba 25fok van. Vagy tegyem hütőbe?
6 bodzarózsa
1 kg cukor
1 l víz
1 citrom
5-6 g citromsav
1.5 g Na benzoikum
A 20 - 30 dkg gukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a vizet, majd hozzáadjuk a többi cukrot és addig tartjuk a lángon, amíg az összes cukor feloldódik. Hozzáadunk 1 g befőzőport.
Mikor a szirup langyosra hűlt, belekarikázzuk a megmosott citromot, feloldjuk a citromsavat, beletesszük a megtisztított bodzavirágot.
2-3 nap hűvös helyen tartjuk, időnként belekavarunk. Tiszta száraz üvegekbe leszűrjük.
A maradék befőzőport a szirup tetejére szórjuk.
A citromsavból tehetünk ízlés szerint, hogy kellemesen savanykás legyen. 2 évig is megáll.
Ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.
Szia. Amit a receptben írtál befőzőport,az a natrium benzonát akar lenni? Mennyire hűvös hely kell neki,arra a 2 napra? Mert Panelba lakok és itt nem nagyon van hüvös hely átlagba 25fok van. Vagy tegyem hütőbe?
Szia Szilvi! Igen a befőzőpor a natrium benzoát.Én is panelban lakom, nappalra a picike kis kamrámba, éjszakára a balkonra teszem.Tehát semmiképpen se a konyhába.Igazából nem kényes, a cukor tartósítja, még van tavalyról és olyan mintha most készült volna.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.