A kakaós részhez:
18 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
3 evökanál kakaópor
1 cs, sütöpor
A túros részhez:
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
1 tojás
1 cs,vaniliáscukor
5 dkg búzadara
1 citrom héja lereszelve
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehére a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütöport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe
Ezt követöen a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaniliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévö tésztára kanalazzuk a turókrémböl. Eleinte soknak tünhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
Elömelegitett sütöben tüprobáig süssük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.