tésztához : 18 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor
Túrós részhez : 50 dkg túró, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliáscukor, 5 dkg búzadara, 1 citrom héja
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a van.cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.
Egy közepes méretű tepsibe ( nekem 31 * 23 cm volt ) tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaósra. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne.
Előmelegített sütőben, lassú tűzöm, 170 fokon, kb. 30 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Egy nagyon – nagyon finom, könnyű túrós sütemény!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.