50-60 dkg liszt
csipet só
2 ek. cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
0,5 dl étolaj+ még ennyi a lekenéshez
3 dkg élesztő
A tejet felmelegítjük, 1 dl tejjel az élesztőt felfuttatjuk.
Ezután a többi anyaggal együtt jól összedagasztjuk, amíg az edény falától jól el nem válik.
Én 3/4 óráig kelesztem meleg helyen letakarva.
Ezután kinyújtjuk kb. 3 mm-re, 8x8 cm-es kockákat vágunk, feltekerjük a méretre vágott birssajttal. A tekerés vége kerül alulra, és az oldalait is jól összecsippentjük !!!
A nagyméretű tepsibe sorba berakjuk, lekenjük olajjal, és még 3/4 óráig kelesztjük.
Ellőmelegített sütőbe 160°C -on kb. 15-20 percig sütjük a sütő alsó részén!
Kivéve még forrón, gyorsan langyos vízzel lekenjük.
Megjegyzés: TEJCUKOR ÉRZÉKENYEK TEJ HELYETT LANGYOS VÍZZEL KÉSZÍTSÉK!!! Természetesen bármilyen másik lekvárral is tölthetjük, én a túros buktát is ezzel a tésztával készítem. Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.