Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Birssajtos bukta

felvitel dátuma: 2013-11-15 09:09:11       mai nézettség: 2       nézettség: 1960
részletes recept
Birssajtos bukta
Hozzávalók 12 személyre:

50-60 dkg liszt
csipet
2 ek. cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
0,5 dl étolaj+ még ennyi a lekenéshez
3 dkg élesztő

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük, 1 dl tejjel az élesztőt felfuttatjuk.
Ezután a többi anyaggal együtt jól összedagasztjuk, amíg az edény falától jól el nem válik.
Én 3/4 óráig kelesztem meleg helyen letakarva.
Ezután kinyújtjuk kb. 3 mm-re, 8x8 cm-es kockákat vágunk, feltekerjük a méretre vágott birssajttal. A tekerés vége kerül alulra, és az oldalait is jól összecsippentjük !!!
A nagyméretű tepsibe sorba berakjuk, lekenjük olajjal, és még 3/4 óráig kelesztjük.
Ellőmelegített sütőbe 160°C -on kb. 15-20 percig sütjük a sütő alsó részén!
Kivéve még forrón, gyorsan langyos vízzel lekenjük.
Megjegyzés: TEJCUKOR ÉRZÉKENYEK TEJ HELYETT LANGYOS VÍZZEL KÉSZÍTSÉK!!! Természetesen bármilyen másik lekvárral is tölthetjük, én a túros buktát is ezzel a tésztával készítem. étvágyat!!! 

Szakács: Clarus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*