Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Birskocsonya

felvitel dátuma: 2013-01-14 20:17:56       mai nézettség: 1       nézettség: 3078
részletes recept
Birskocsonya
Hozzávalók 1 személyre:

 

-birsalma
-befőzési cukor 2:1
Ízesíteni:
-citromlé
-narancslé
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A birsalmákat megmosom  a rosszát eltávolítomfelszeletelem   egy fazékban teszem és  feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés   puhára főzőmTiszta vászonruhán átszüröm  és hagyom  néháhány órát jól lecsepegjen

Hozzáadom a citrom vagy narancslevet (ízlés szerint)

Lemérem a levet és felteszem főni

.A cukrot ugy teszem bele ahogy írja a csomagoláson.

Mikor főni kezd beleteszem a cukrot és mikor újra felfőtt 3 percig főzőm

Forrón üvegekbe zárom .

Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Poós Istvánné 2013 március 4

Tetszik ez a recept és ki is fogom próbálni. Kis kétség merült fel bennem, hogy ez semmi egyéb trükk és megkocsonyásodik? Nagyon gusztusos.

10/10 SZÁSZ ÉVA 2013 március 4

Semmi trükk csak be kell tartani mit ír a cukron és pontosan mérni a levet is 3 perc és kész

0/10 Bogdán Gabriella 2013 október 5

Hasonló receptet próbáltam már ki, nagyon tetszett az eredmény, DE: 1. a kocsonyásodáshoz kellett másfél év, 2. celofánnal lekötve hamarabb kocsonyásodik, 3. lé/cukor arány az én receptemben 1:1.

10/10 SZÁSZ ÉVA 2013 október 12

Kedves Gabriella 1 : nekem mire kihűl már kocsonyás ! 2: Sose használok celofánt 3: a cukorarány nem egyforma mindig ,írtam is a receptbe ,hogy be kell tartani azt amit ír a cukron...van mikor 700 ml-hez,van mikor 900 ml-hez és van mikor 1 l léhez kell az 50 dkg zselircukor,mert legalábbis itt Németben ,nem mindenik cukor egyforma !!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*