Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Birsdzsemmel töltött dióhabos kosárkák

felvitel dátuma: 2013-12-27 18:26:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2608
részletes recept
Birsdzsemmel töltött dióhabos kosárkák
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:
  • 25dkg liszt
  • 15dkg hideg vaj,vagy margarin
  •  5dkg darált dió
  • 2ek porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet
  • Töltelékhez:
  • 3-4ek zsemlemorzsa
  • 1ek étolaj
  • birsalma,vagy birskörte dzsem
  • 2 tojás fehérje
  • 12dkg porcukor
  • 15dkg darált dió
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  • A lisztet a vajjal elmorzzoljuk,hozzáadjuk a cukrot,diót,sót,és a tojássárgákkal jól összegyúrjuk.
  • Fél órát hűtőben pihentetjük.
  • Közben a morzsát az olajon megpirítjuk,a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,belekeverjük a diót.A kosárka formákat zsírral kikenjük.
  • A tésztát kb 3mm vastagságúra nyújtjuk,a formáknak megfelelő nagyságúra szaggatjuk,kibéleljük vele a széléhez nyomkodva.
  • Az aljára kiskanál pirított morzsát teszünk,erre jön a dzsem,majd egy evőkanálnyi diós hab.A szagatásból leesett tésztából különböző formákat szúrhatunk ki,és ezzel díszíthetjük a tetejét.A kosárkákat sütőlemezre helyezzük,és 20 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben sütjük.Sütés után óvatosan kivesszük a formából.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*