Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Birsalmasajt

felvitel dátuma: 2018-10-28 20:01:55       mai nézettség: 2       nézettség: 627
részletes recept
Birsalmasajt
Hozzávalók 6 személyre:

1,4 kg birsalmapép
84 dkg kristálycukor
2 citrom leve
2 fél marék darabos dió(elhagyható)
fahéj(elhagyható

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk.
Én,erre a célra egy körömkefét használtam.(az uborka eltevésénél is ezzel tisztítottam)
Feltesszük főni egy fazékba főni, annyi vizet öntünk rá, hogy csak ellepje.
Kb 1/2 órán belül megfő.
Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket, magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük.
Most 1,4 kg birsalmapépem lett.
Ehhez tettem 84 dkg kristálycukrot, 2 db citrom levét facsartam rá.
Összekevertem.
4×5 percre a mikróba tettem ,hogy elolvadjon a cukor.
Minden 5 perc után megkevertem.
Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni, hogy a tűzhelyen odaég.
Tehát 1 kg almapéphez 60 % cukrot teszünk.
Ízesíthetjük fahéjjal is.
Nem túl forrón folpackal bélelt formákba adagoltam, 2 fél marék darabolt diót tettem bele.
Dupla szíves tortaformámba tettem és 3 kis gyümölcsös kosárba.
2 óra múlva zsírpapírral borított vágó lapra kiborítottam, szép masszív lett.
Száraz hűvös helyen tároljuk.
Közben megfordítjuk.
Amikor kiszárad, celofánba csomagolva a hűtőben tároljuk.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*