1,4 kg birsalmapép
84 dkg kristálycukor
2 citrom leve
2 fél marék darabos dió(elhagyható)
fahéj(elhagyható
A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk.
Én,erre a célra egy körömkefét használtam.(az uborka eltevésénél is ezzel tisztítottam)
Feltesszük főni egy fazékba főni, annyi vizet öntünk rá, hogy csak ellepje.
Kb 1/2 órán belül megfő.
Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket, magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük.
Most 1,4 kg birsalmapépem lett.
Ehhez tettem 84 dkg kristálycukrot, 2 db citrom levét facsartam rá.
Összekevertem.
4×5 percre a mikróba tettem ,hogy elolvadjon a cukor.
Minden 5 perc után megkevertem.
Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni, hogy a tűzhelyen odaég.
Tehát 1 kg almapéphez 60 % cukrot teszünk.
Ízesíthetjük fahéjjal is.
Nem túl forrón folpackal bélelt formákba adagoltam, 2 fél marék darabolt diót tettem bele.
Dupla szíves tortaformámba tettem és 3 kis gyümölcsös kosárba.
2 óra múlva zsírpapírral borított vágó lapra kiborítottam, szép masszív lett.
Száraz hűvös helyen tároljuk.
Közben megfordítjuk.
Amikor kiszárad, celofánba csomagolva a hűtőben tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.