Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Birsalmás kavart sütemény

felvitel dátuma: 2013-12-05 19:36:31       mai nézettség: 1       nézettség: 1976
részletes recept
Birsalmás kavart sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:   35 dkg cukor

                       4 tojás

                       25 dkg margarin

                       1 cs vaniliás cukor

                       45 dkg liszt

                        1 cs sütöpor

                        2 dl tej

Töltelékhez:    1 kg birsalma

                           1 cs vaniliás pudingpor

                           méz és cukor

                          1 cs vaniliás cukor

                            fahéj

                         1,5 dl viz

Megszóráshoz : porcukor

                   

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A birsalmát jól megmossuk, és négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük mint az almát.

Feltesszük disztelni, vizet öntünk alá, izesitjük mézel cukorral, fahéjal és kb 15 perc múlva beleteszük az egy kis vizben elkevert vaniliás pudingport, kicsit még fözzük vele, hagyjuk hülni.

A cukrot a tojással habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.

A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt, 25X35 cm es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket

majd a tészta másik felét is rákanalazzuk, és elsimitjuk.

Elömelegitet sütöben 180 c készre sütjük (50 perc ). Ha kihült kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.

Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*