Helga ehhez csak gratulálni tudok imádom a birsalmát, de levest még nem is hallottam és az összetevők csupa finomságok. Gratulálok!
5 db birsalma ( kiindulási súly 80 dkg )
½ citrom leve
víz
¼ vanília
½ kk. szegfűszeg vagy 8-10 db (ízlés szerint) (nem volt őrölt
3-4 db szegfűbors
½ kk. fahéj (ízlés szerint)
½ kk. gyömbér vagy frissből egy kis darab(ízlés szerint)
½ kk. szárított citromhéj
½ kk. szárított narancshéj
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejszín
1-2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
1 csipet ánizs ( csak az tegye bele aki szereti vagy kísérletező kedvű)
csipet só
http://www.toldifuszer.hu/
A birsalmákat alaposan megmossuk (zöldségtisztító kefével), meghámozzuk (a héját ne dobjuk ki, szárítsuk meg és felhasználhatjuk gyümölcstea alapanyagnak http://www.receptlap.hu/recept/gyumolcstea_4741) és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg.
Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főn és hozzáadjuk a fűszereket ( Ha nem akarjuk a végén kivadászni tegyük teatojásba )
Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet (ha nem forró levesbe tesszük megőrzi a vitamin tartalmát ), és leturmixoljuk.
Mivel ez egy őszi/téli leves ehetjük melegen vagy szobahőmérsékletűen is, de fogyasztás előtt 1-2 órával előbb készítsük el, mert így jobban összeérenek az ízek. (Turmixolás után a teatojást a fűszerekkel tegyük vissza)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.