Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Birsalma ivólé

felvitel dátuma: 2012-09-23 12:45:24       mai nézettség: 2       nézettség: 6108
részletes recept
Birsalma ivólé
Hozzávalók 12 személyre:
  • birs főzőlé (nekem ez 4 liter volt)
  • 1,5 l víz
  • 1/2 l citromlé
  • 1 cs. citromsav (Dr. Oetker 10 gr-os)
  • kicsi, kb. 1 mk. borkősav
  • egy fél cs. Nátrium- benzoát (Dr. Oetker 8 gr-os)
Előkészületi idő: 1 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Mivel a birsalmát a sajtkészítés előtt meg kell főzni, így az értékes főzőlét is felhasználtam.


(http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2012/09/birsalmasajt.html)

Mivel elég sok birssel dolgoztam, a tiszta főzőlé 4 liter lett.

Felforraltam, a habot leszedtem. Öntöttem hozzá 1,5 liter vizet és 1 kg cukrot. Ezzel is felforraltam és a forrástól számítva 10 percig lassan főztem.

Az esetleges habot itt is leszedtem.

Miután jól kiforraltam, a tűzről levéve, hozzáadtam a citromlét és a tartósítókat, majd jól kimosott szörpös üvegekbe töltöttem az ivólét.

Lezártam a tetőkkel és 5 percre fejre állítottam az üvegeket.

Visszaforgatva száraz dunsztba kerültek, ott kell teljesen kihűteni.

Miután kihűltek mehetnek a polcra.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*