2 kg birka hús , 5 -6 közepes vörös hagyma ,
10 dkg zsír , 1 púpozott evő kanál piros paprika , 1 tv paprika , 1 paradicsom , só , bors , néhány szem kömény mag, 3-4 gerezd fokhagyma, erős pista vagy csípős piros arany ,
Az össze darabolt birka húst meg mossuk , faggyút le szedjük .
Az össze darabolt hagymát kevés zsíron meg fonnyassztjuk. Rárakjuk a le csöpögtetett húst . Lassú tűzön kevergetve hagyjuk hogy egy kis levet engedjen
Rászórjuk a piros paprikát fel engedjük 2 pohár vízzel (05l ez a bírka korától függ ) . Belerakjuk a fűszereket, (ízlés szerint ) lassú tűzön ( Fölösleges gőzt ki eresztő fedővel ) lefedve legalább 3 óra hosszáig főzzük . Az utolsó 10 -15 percben le vesszük a fedőt hogy a még fölösleges víz el párologjon, jó sűrű szaftja legyen , sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
BOCSI A BURGONYA FOTÓT NEM TETTEM HOZZÁ MERT BORZALMAS CSÚNYA ( KRUMPLICSKÁT ) KAPTAM !!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.