birka ( faggyútól megtisztított ) : 1 kg
vöröshagyma: 3 fej
zsír: 0.05 kg
só: csipetnyi
őrölt paprika: 2 evőkanál
bors: csipetnyi
paradicsom: 1 db
zöldpaprika: 1 db
fokhagyma: 2 gerezd
babérlevél: 1 db
majoranna: csipetnyi
vörös száraz bor: 1 dl
burgonya: 0.60 kg
A birka húst megmossuk, és a faggyútól megtisztítjuk. ( ezt azért kell, mert így nem lesz furcsa íze a kész pörköltnek )
majd apróra daraboljuk, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg a további munkálatokat végezzük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk és zsíron megdinszteljük, amikor már üveges, beletesszük a húst, a fűszereket, és még egy-két percig folyamatos keverés közben dinszteljük a húst is.
Beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, apróra vágott fokhagymát, borsot, majorannát, babérlevelet.
Kb. 15 perccel a pörkölt elkészülése előtt beletesszük a piros paprikát, és a vörös bort, ha szükséges még fűszerezzük.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.