Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Betyár leves

felvitel dátuma: 2011-02-08 12:37:38       mai nézettség: 1       nézettség: 4494
részletes recept
Betyár leves
Hozzávalók 4 személyre:
kolozsvári szalonna: 40 dkg
kolbász: 20 dkg
liszt: 1 evőkanál
zsír: 10 dkg
pirospaprika: 1 evőkanál
vöröshagyma: 2 fej
fokhagyma: 4 gerezd
sárgarépa: 4 szál
fehérrépa: 2 szál
zöldborsó: 10 dkg
csontlé: 2 l
babérlevél: 2 db
csemege és csípős paprikakrém: ízlés szerint
zöldpaprika: 2 db
paradicsom: 2 db
burgonya: 4 db

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk.
A megmosott karikára vágott friss sárgarépát, fehérrépát, borsót kissé megfuttatjuk a zsíron és felöntjük a csontlével.
Megfűszerezzük, beletesszük a szalonnát, paprikát, kockára vágott burgonyát.
Zsírból, lisztből rántást készítünk, finomra vágott burgonyával, hagymával, paprikával.
Ízesítjük paprika krémmel.
Beletesszük a kolbászkarikákat és a paradicsomot. Majd készre főzzük.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 hetty kukta 2014 január 11

ezt megcsinálom valamelyik nap nagyon finom lehet és el is mentem a te linkeddel hogy meglegyen.. nagyon tartalmas leves...párom értékelni fogja mert a leves a mindene......

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*