3 tojás
10 dkg darált mogyoró
1 evőkanál xilit vagy más természetes édesítő pl. stevia
1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál amaránt( az amaránt kimaradhat ebben az esetben a mogyoró mennyiségét növeljük)
3 evőkanál keményítő
A xilitet a tojással kikeverem , a darált mogyorót összekeverjük a sütőorral és az amaránttal valamint a keményitővel. Majd kanalanként hozzáadjuk a tojásárgájához . Jól összedolgozzuk a masszát. A kapot masszának az állaga egy kicsit szilárdabb kell hogy legyen. Lapos sütőlemezrt kibéleljük sütőpapírral. A masszát réhelyezzük és vékonyan eligazítjuk. Ezt kővetően előmelegített sütőbe 3-4 percre betesszük nem szabad teljesen készre sülnie . Mikor egy kicsit megszilárdul rá kentjük az előre elkészített tölteléket. A tölteléket egyenletesen ráhelyezzük A sütőpapír segítségével feltekerjük. Sütőpapírba csomgolva készre sütjük. Kisülés után hagyjuk hűlni majd szeleteljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.