Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Bécsi rakott burgonya

felvitel dátuma: 2011-10-29 23:33:17       mai nézettség: 1       nézettség: 8597
részletes recept
Bécsi rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya

150 gr túró

2 póréhagyma

1 tojás

60 gr vaj

30 gr liszt

1/2 l tej

majoranna

, bors

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és a felaprított póréhagymával. A maradék póréhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadunk egy kis lisztet és meglocsoljuk a tejjel. A kész szószhoz keverjük hozzá a túrót és a tojást. a burgonyát óvatosan összekeverjük az elkészített szósszal, szükség szerint még fűszerezzük majd egy jénai tálba vagy egy kerámia tálba rakva sütöben sütjük 180 °C fokon amíg meg nem pirul. Kitűnő köret rántott vagy natúr sült húsokhoz.

Szakács: Teodora


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*