1 kg burgonya
150 gr túró
2 póréhagyma
1 tojás
60 gr vaj
30 gr liszt
1/2 l tej
majoranna
só, bors
A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és a felaprított póréhagymával. A maradék póréhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadunk egy kis lisztet és meglocsoljuk a tejjel. A kész szószhoz keverjük hozzá a túrót és a tojást. a burgonyát óvatosan összekeverjük az elkészített szósszal, szükség szerint még fűszerezzük majd egy jénai tálba vagy egy kerámia tálba rakva sütöben sütjük 180 °C fokon amíg meg nem pirul. Kitűnő köret rántott vagy natúr sült húsokhoz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.